Koppijn

 

Hey Peet …., kijk jij nou eens of wij hier in dit ,,dorp’’ een echte wielerronde kunnen organiseren.

Toen 3 september 2018 waren dit de woorden waarmee alles begon en natuurlijk zei ik geen nee, want nee zeggen staat niet in ons ,,Roodhartmanifest” en pfffff waar ben ik in jezusnaam aan begonnen dacht ik s’avonds, maar tegelijkertijd vond ik dit een gigantische uitdaging. Een wielerronde op de klinkers van Heijplaat met alles erop en eraan even gaan regelen betekende meteen acute ,,koppijn’’ voor deze halve autist want dat ben ik dus echt,  waarom ………,  omdat ik altijd alles in de hand wens te hebben en dat had ik nu dus helemaal niet.

En nu ……? Zoveel vraagtekens over van alles en nog wat waar ik nooit eerder mee te schaften had gehad.
Mijn eerste gedachten waren …….,  eerst maar eens een draaiboek in elkaar flanzen met je beperkte skils van der Meijden zei ik tegen mezelf.

Er was geen weg meer terug , bel maar eens wat bevriende fietsmonnikken uit je geliefde Voorne – Putten en hoop maar dat zij jou enigszins op weg kunnen helpen en tot op heden hebben zij mij godzijdank niet teleurgesteld. Bel Dave Andriesse eens op werd mij door hun gezegd, deze beste man is inmiddels mijn ,,Nestor’’ helpt mij waar hij kan en opent deuren die voor mij anders kluisdeuren zouden zijn.
Het lijkt allemaal zo simpel als je ergens langs het parkoers staat in Oostvoorne, Zuidland of  Abbenbroek, maar nu sta je zelf met je kloten voor het blok. Heijplaat …………, dat dorp waar ik zelf altijd heb gewerkt, een rauwe en onverschrokken plek waar de tijd stil gestaan lijkt te hebben en waar ik in de loop der jaren verknocht aan ben geraakt. Meerdere keren per jaar struin ik er nog rond met mijn lieftallige Mieppie het liefst s’avonds, moet dat nu weer zegt ze dan lachend tegen me tjaa dit is voor mij romantischer als slenteren langs de Seine in Parijs schat zeg ik dan tegen haar. Mijn diepgewortelde liefde voor dit stukkie Rotterdam en mijn passie voor het fietsen doen vanaf nu hun werk en dat werkt blijkbaar aanstekelijk op mijn omgeving getuige de vele positieve reacties die los komen rondom de ,,Ronde van Heijplaat’’
Bedrijven rondom Heijplaat bieden kleedruimte aan en zijn bereid om mee te sponsoren, vrijwilligers vanuit Heijplaat en Roodhart dienen zich in grote getale aan. De bijeenkomsten met de sponsorgroep in het ,,cluphuis’’ worden legendarisch, daar waar ,,onze’’ wijze mannen trachten ook de wereldproblematiek aan pakken.
Materiaal zoals een aggregaten, mobiele toiletten  en een heuse voetgangersloopbrug over net parkoers worden door sponsors aangeboden.
Yeahhh dankzij onze gulle sponsors komen we ook flink boven ons begrote bedrag uit, wat nu?

Goede doelen zoals KIKA en de ,,Rotterdam Fund Racers’’ van Marco Hendriks en zijn vrienden zijn prachtige initiatieven om straks aan te mogen schenken en dat zullen wij met ,,onze Ronde’’ zeker niet nalaten. De ,,koppijn’’ is inmiddels een stuk minder, wat eerst nog een oliedruppeltje leek werd een plas olie en is nu inmiddels stroomt die plas en wordt deze alsmaar groter.

Een mooi programma prijkt er inmiddels op ons affiche met de Funklasse, de Eliterenners, de deelnemers aan de bedrijventijdrit en als afsluiting het spektakelstuk met een groot aantal oud Profs op de klinkers van Heijplaat.

Trots ben ik op ,,Onze Ronde’’ als een aap met ,,koppijn’’ en zeven……., had ik die maar.

 

 

Koersdirekteurtjuhhhhh, Peter van der Meijden.